Logo

Geïnspireerd tijdens onze prettige samenwerking met de zandtovenaar in 2009 hebben we zandtekenaars opgeleid. Zij waren al succesvolle kunstenaars, elk gespecialiseerd in een ander vakgebied: illustratie, decors, design en theater. En nu zijn ze ook zandkunstenaars. Elk heeft zijn eigen stijl kunnen ontwikkelen door onze intensieve begeleiding. Ieder laat in haar/zijn herkenbare stijl allerlei tekeningen in zand verschijnen. Een visueel spektakel voor bedrijven, evenementen of festivals. Voor jong en oud! 

Zandtekenaars door ons opgeleid: 

De charmante Monique Groffen is onze kersverse zandtekenaar. Gespecialiseerd in portretten en levensverhalen gooit zij hoge ogen bij onze opdrachtgevers. Deze doctorandus Psychologie, ervaren ING HR manager én kunstschilder (Kunstacademie Haarlem) verovert nu Nederland met haar souplesse, charme en rake portretten.

De roodharige zandtekenares Elze is industrieel vormgeefster, won prijzen met haar ontwerpen, maakt decors en is actrice. Nu strooit ze met zand en richt zich naast bedrijven ook op verhalen voor kinderen. Naast de unieke zandtekeningen, maakt Matthijs Verhage voor elke show een eigen unieke compositie die haar verhaal versterkt. Uiteraard kan hij de muziek ook live  uitvoeren tijdens de show van Elze.

Gerrie verwierf bekendheid als striptekenaar van onder meer Opzij, Esta, NRC.next en De Volkskrant. Ze tekende autobiografische stripboeken, waaronder Ik ben God, Pindakaas, en Kierewiet. Sinds begin 2012 organiseert zij maandelijks Het Voorleestheater, waarin zij soms ook zelf optreedt. Tijdens de Stripdagen Haarlem van 2012 werd haar glas-in-lood-raam in de Bakenesserkerk onthuld en ging zij in première als Zandtekenaar onder de bezielde leiding van Henrike van Engelenburg.

Als je water drinkt, denk dan aan de bron:

Zandtovenaar Gert ontwikkelde in theaterseizoen 2009-2010 samen met Henrike van Engelenburg de theatervoorstelling: De Zandtovenaar in Afrika. Dit was een bijzonder groot succes. De zalen zaten overvol met blije verwonderde kinderen en net zo verwonderde ouders en grootouders. Gert inspireerde Van Engelenburg om nieuwe zandtekenaars op te leiden, elk met hun eigen stijl. De Zandtovenaar Gert van der Vijver werd bekend van KRO Kindertijd. Een programma dat hij samen maakte met NOS-verslaggever en regisseur Robert Schinkel. De 13-delige reeks wordt herhaaldelijk uitgezonden door de KRO en is ook uitgebracht op DVD. Inmiddels werkte hij met Marco Borsato, The Passion en is jaarlijks te zien met een live kerstshow.