Logo

De Zandtekenaar nu ook in het theater en op scholen! In de nieuwe voorstelling De boze heks en de zandtekenaar kan jong en oud genieten van de prachtige verhalen van de knorrige heks van Hanna Kraan: De boze heks. Met Elze van den Akker als zandtekenaar en Joske Koning als vertelster.

Theaterkrant geeft 4 sterren! Trotsemoeders schrijft “De voorstelling vliegt om…overal om mij heen zag ik blije gezichtjes en mijn eigen kinderen vonden het ook fantastisch. Zelf heb ik er ook van genoten, een prachtig ‘uitje’ voor het hele gezin: aanrader!”

In het theater
De boze heks heeft haar naam te danken aan haar vreselijke humeur. Ze rent dan woedend door het bos en betovert ieder dier dat ze op haar pad tegenkomt. De dieren zijn de toverkunsten van de boze heks zat en stelen haar boek. Als de heks dat ontdekt is ze woedend! En als dan ook nog haar zus uit het Zuiden op bezoek komt, is het bos geen fijne plek meer om te wonen. Hoe gaan de bezorgde Haas, snelle Merel, eigenwijze Egel en de dichtende Uil dit oplossen? Samen verzinnen ze een plan om de rust in het bos te herstellen. Een bos met twee heksen is een ramp, maar een bos zonder toverheks is… ja wat eigenlijk?

Het boek Verhalen van de boze heks is uitgeroepen tot één van de 99 mooiste kinderboeken aller tijden door Stichting Lezen. 25 jaar geleden kwam het boek uit. De verhalen over de boze heks werden eerder bewerkt tot televisieserie voor de VPRO.

Tooske Ragas, zelf moeder van vier kinderen, reeg de verhalen over De boze heks aan elkaar tot één spannend verhaal. Zandtekenaar Elze van den Akker maakt er live zandtekeningen bij. Joske Koning vertelt en zingt. De regie en het decorontwerp zijn in handen van Jos Groenier, Matthijs Hage is verantwoordelijk voor de muziek en Willemijn Kaasjager voor de kostuums. De voorstelling wordt geproduceerd door Van Engelenburg Theaterproducties. www.debozeheks.nl 

Op school
De zandtekenaar komt ook op scholen met de vaste shows zoals Assepoester of De boze heks en de zandtekenaar. Ga naar de website voor meer informatie www.theaterinschool.nl